Macaroni Salmon Pie

Macaroni Salmon Pie is the latest addition to the Mendeleyev Journal’s page on Russian & Ukrainian main dishes.

Macaroni with Salmon!

Ingredients:
thick noodles 800 grams
Salmon 1.5 kg.
tomatoes, 6
onions 2
2 cloves of garlic
Eggs 3
semi-hard cheese, 75 grams
dry white wine 3 tbsp.
9% fat cream 2 tbsp.
unrefined olive oil 2 tbsp.
bay leaf 1 pc.
sprigs of parsley, as desired
butter 1 tbsp.
salt and pepper to season

Preparation:
Cook macaroni in boiling water.

Rinse with cold water.

Cut Salmon fillet into large chunks. Then peel and chop Onions and garlic. Grate the cheese. Wash, dry and cover the parsley.

In a skillet heat the olive oil and fry, stirring, onion and garlic, 7 min.

Cut and cook the tomatoes into a sauce for about 5 minutes. Add fish, bay leaves, pour in the wine. Reduce heat, cook 10 minutes. Put the fish slices in a bowl. Remove bay leaf and continue to cook sauce over medium heat, until its volume is reduced by half.

Add the cooked sauce, cheese, lightly beaten eggs and parsley leaves. Pour the cream, season with salt and pepper into the cooked macaroni.

Form the dish starting from the center, put pasta on the bottom and sides while shaping a circlea. Fill the insides of the shape, cover with foil and place in preheated 180 ° oven for 1 hour in the form of Leave for 10 minutes and then serve on a large platter.

Enjoy!

The recipe for our Russian speaking friends:

Тимбаль с лососем

Ингредиенты:
толстые макароны 800 г.
филе лосося 1,5 кг.
помидоры 6 шт.
луковицы 2 шт.
чеснок 2 зубчика
яйца 3 шт.
полутвердый сыр 75 г.
белое сухое вино 3 ст. л.
сливки жирностью 9% 2 ст. л.
нерафинированное оливковое масло 2 ст. л.
лавровый лист 1 шт.
веточки петрушки 2 шт.
сливочное масло 1 ст. л.
соль, перец.

Готовим:
шаг 1Помидоры поместить на 30 сек. в кипящую воду. Обдать холодной водой и снять кожицу. Мякоть измельчить. Филе лосося нарезать крупными кусками. Лук и чеснок очистить и измельчить. Сыр натереть на терке. Петрушку вымыть, обсушить и разобрать на листики. В сотейнике разогреть оливковое масло и обжарить, помешивая, лук и чеснок, 7 мин.шаг 2Добавить помидоры, готовить 5 мин. Положить рыбу, лавровый лист, влить вино. Уменьшить огонь, готовить 10 мин. Переложить куски рыбы в миску. Удалить лавровый лист и продолжать готовить соус на среднем огне, пока его объем не уменьшится вдвое. Дать остыть.шаг 3Лосося размять, добавить соус, сыр, слегка взбитые яйца и листики петрушки. Влить сливки, приправить солью и перцем, перемешать.шаг 4Макароны отварить согласно инструкции на упаковке. Отбросить на дуршлаг и дать немного остыть.шаг 5Круглую форму смазать сливочным маслом. Начиная с центра, выложить по кругу дно и бока формы макаронами. Наполнить начинкой, накрыть фольгой и поставить в разогретую до 180°С духовку на 1 ч. Оставить в форме на 10 мин., затем перевернуть на большое блюдо.

Приятного аппетита!

One thought on “Macaroni Salmon Pie

Comments are closed.