Another great salad enters the Mendeleyev Journal Salad page

Locals call it “Soft Cloud Salad” and if you try this recipe you’ll learn why.

“Салат Нежное облако” (Soft cloud salad).

Ingredients:
Eggs – 6
Chicken breast – 300 g
Cucumber – 2
Carrots (medium) – 2
salt
mayonnaise
Pineapple (canned, rings) – 2 to 3 pieces.

Boil chicken breast and then chop it finely while adding salt and mayonnaise, mix well.

Place the chicken-mayonnaise mixture into a large dish.

Boil eggs, cool, separate the whites from the yolks.

Boil carrots gently after grating into small pieces.

Slice cucumbers and let stand on towel to drain excess liquid.

Using the chicken as a base, lay carrots (with a little salt), pour the mayonnaise, then grated egg yolks with mayonnaise, then layer cucumber and egg whites mixed with mayonnaise, and finally finish with a layer of cucumber and egg yolks mixed in mayonnaise at the top.

Garnish with pieces of pineapple and dollops of mayonnaise.

For our Russian readers:

Ингредиенты:
Яйцо куриное – 6 шт.
Грудка куриная (филе) – 300 г.
Огурец (средний, свежий) – 2 шт.
Морковь (средняя) – 2 шт.
Соль
Майонез
Ананас (консервированный, колечки) – 2 -3 шт.

Филе отварить, мелко порезать, посолить, добавить майонез, перемешать.
Выложить курино-майонезную смесь в тарелку.
Яйца отварить, остудить, отделить белки от желтков.
Отдельно натереть белки на крупной тeрке, а желтки на мелкой.
Морковь отварить, натереть на средней тeрке.
Огурцы вместе со шкуркой натереть на средней тeрке, отжать лишнюю жидкость.
На курицу выложить морковь (немного посолить), полить майонезом, далее – белки (немного посолить), майонез, огурец, майонез, сверху выложить слой из желтков и произвольно в качестве украшения выложить ананасы.